Camí de Gandesa a Bot

Poesia

Obra: Camí de Gandesa a Bot

Autor: Víctor Pallàs

Material: Ferro

300 x 150 x 50 cm

Poesia:

Camí de Gandesa a Bot.

Ametlers en terra roja.

Vetlen el vell tren que passa

Per les vies del Record.

Biografia: Escriptor i gestor cultural.

Té publicats els llibres de poesia Veus (amb Joaquim Pardo, edició d’autor, 1982), Camí cap al somni (Oikos-Tau, 1996) i Memòria primera (La Busca, 2001) i poemes esparsos en publicacions i diversos reculls poètics (L’abecedari de la llibertat: Missatge escrit, Corbera d’Ebre, 1999; Homenatge a Pau Casals,1999, Tertúlies amb poetes de la biblioteca J.Triadú de Vic, 2001, en diverses edicions de Poesia en acció, la “plaquette” Suite parisenca, en col·laboració amb l’artista plàstic Lluís Badosa, núm.123 de “Senhal”, que publiquen la Llibreria 22 i l’ajuntament de Girona).

En prosa no de ficció és autor de l’estudi El Cos Sant. Sant Pere de Casserres, entre el mite i la realitat (La Busca, 1998).  Té diversos contes publicats.

Com a gestor cultural, des de 1985, coordina el Bloc Maragall que l’editorial Arimany publica. Des de l’edició del 2012, és el secretari dels premis literaris de Calldetenes. És membre del jurat en diversos certàmens literaris (Premi d’assaig Ferrer i Gironès, Premi de Narrativa breu Víctor Mora, concurs literari de Gurb…). Des de 2010 impulsa el certamen literari en memòria de l’escriptor Miquel Arimany que anualment s’atorga al monestir de Sant Pere de Casserres.

Des de 1997, organitza els encontres literaris Tres veus, tres estils amb el suport, entre d’altres associacions, del Pen club català. Fou ponent de la desapareguda Secció d’Ensenyament de l’Ateneu Barcelonès i ha estat vocal de lletres d’Òmnium cultural-Osona.

És patró de les Fundacions Miquel Arimany i Víctor Mora.

Camí de Bot a Gandesa: