CORBERA D’EBRE

Situada a la zona de llevant de la comarca, a la vall del riu Sec, entre Gandesa i Móra d’Ebre, a peu de la serra de Cavalls.

Corbera d’Ebre

A l’esquerra del riu Sec i entre les serres de Cavalls, la Torre i la serra de la Fatarella trobem Corbera, un municipi marcat per la Batalla de l’Ebre i clar exemple de la memòria històrica que cal recordar. El seu origen ve del castrum de Corbera, una fortalesa d’origen Iber. La Terra Alta està marcada per la batalla de l’Ebre però Corbera és un escenari que recorda la cruesa de la guerra i els efectes que va tenir en la zona rural. El poble vell de Corbera va ésser destruït i es va construir un poble al costat mantenint el vell com a record d’un episodi que mai ha de caure en l’oblit. Des de Corbera d’Ebre podem observar un paisatge de les muntanyes que rodegen el municipi creant una estampa irrepetible.

Les restes del poble vell, situat a la part alta de la vila romanen tal com les va deixar la guerra, edificis mig caiguts i vides truncades, presidit per l’Església Parroquial de Sant Pere visitable i tota una experiència única. També al poble vell hi ha una exposició d’art a l’aire lliure coneguda com l’Abecedari de la pau, un crit de protesta en contra del record bèl·lic que va enfonsar el municipi i un compromís del món de l’art a favor de la pau.

Al municipi s’hi troba el centre d’Interpretació 115 un museu d’interpretació de la Batalla de l’Ebre i una sala d’exposicions, també dedicada a la Batalla de l’Ebre.