• Localització: Senderisme al voltant dels nostres municipis
 • Municipis: Bot
 • Distància: 11,11 km
 • Tipus: Circular
 • Dificultat: Baixa
 • Durada: 3 hores
 • Com arribar: A Bot s’arriba des d’Horta de Sant Joan per la carretera T-334, o des de Gandesa per la TV-3531 (9,5 km).
 • Descripció:0,00 km (267 m). Bot, estació de l’antiga línia de ferrocarril actualment reconvertida en Via Verda de la Terra Alta. Se surt pel carril bici cap a l’esquerra en direcció E. Immediatament després, es gira a la dreta (SE; senyalització) i es baixa pel camí que es dirigeix al riu Canaletes. En ser arran de l’aigua, es deixa a la dreta (O) un trencall que després s’agafarà per anar cap a les Olles i se segueix a l’esquerra (E/SE) travessant el riu (0,46 km, 220 m, 0 h 07 min). Es tomba a migdia pujant fortament fins al collet de la Serra de Sant Josep.
  0,87 km (262 m), 0 h 15 min. Collet i cruïlla de camins (indicador). Es gira a l’esquerra (NE) deixant dos desviaments a la dreta, pel segon dels quals s’anirà més tard, i es remunta pronunciadament fins a l’ermita.
  1,19 km (294 m), 0 h 22 min. Ermita de Sant Josep. Font. Magnífica panoràmica sobre l’entorn de Bot. Es desfà el camí fins al coll i, ara, es tomba a l’esquerra (NE) davallant per un camí cimentat fins a l’espai d’aparcament d’una àrea d’esbarjo. Es baixen unes escales i, a sota, es troba el barranc. A l’altra banda, hi ha la surgència del Forat de la Donzella.
  1,80 km (233 m), 0 h 32 min. Forat de la Donzella. L’entorn està condicionat com a àrea de lleure i compta amb taules, bancs i fogons. Es retorna al collet i ara es descendeix desfent el recorregut fins a l’anterior desviació del riu Canaletes.
  2,62 km (227 m), 0 h 53 min. Bifurcació al costat del riu Canaletes, per on abans s’ha baixat. Ara es gira a l’esquerra (O) i es deixen dos trencalls també a mà esquerra. S’arriba al camí Vell de Sant Joan a Bot (3,01 km, 239 m), que se seguirà fins a les Olles: cal prendre’l a l’esquerra (SO) i ascendir fins a sortir a la carretera de Prat de Comte (la TV-3301).
  3,34 km (247 m), 1 h 07 min. Carretera TV-3301 de Bot a Prat de Comte. Es continua recte per la carretera en el mateix sentit de la marxa (SO) durant 340 m. Quan la carretera tomba a l’esquerra (SE), cal deixar-la i prosseguir cap al SO per la continuació del camí d’abans, que està cimentat, fins a les Olles. Se segueix, doncs, per la pista principal que discorre en direcció SO deixant desviaments a banda i banda. Al cap de 3,5 km, s’acaba el tram cimentat en una esplanada. S’abandona la pista, que ara puja i se’n va en direcció a Horta de Sant Joan, i es gira a l’esquerra (SE) per anar fins a la vora del riu. 6,95 km (255 m), 1 h 55 min. S’és a les Olles, un reguitzell de petits gorgs naturals formats pel riu Canaletes en un entorn suggeridor. Es desfà el camí fins a la desviació del trencall de Sant Josep.
  10,79 km (239 m), 3 h. Cruïlla de Sant Josep. Ara es continua recte (NE) i se surt a la Via Verda, que s’agafa uns metres a la dreta € fins a l’estació de Bot.
  11,11 km (267 m), 3 h 04 min. Antiga estació de ferrocarril de Bot, punt de partida i final del recorregut. Es pot aprofitar l’estada a Bot per fer una visita a la població.

Track

Descarrega’t el track per poder fer el seguiment de la ruta.