Espais geològics

El patrimoni geològic de la Terra Alta és únic a nivell de Catalunya. El seu protagonisme en la caracterització del paisatge natural i l’evidència de les relacions entre el tipus de roques, l’estructuració del relleu i la distribució de la xarxa de drenatge amb les activitats humanes, defineix una fisiografia comarcal que, degut a l’espectacularitat d’alguns indrets, ha influït clarament en l’art i en la cultura.

La quantitat i gran qualitat dels afloraments de les diferents unitats geològiques presents a la Terra Alta fan que aquesta comarca sigui una zona excepcional per a estudiar les característiques litològiques, sedimentològiques i estructurals que han conformat la seva fisiògrafa.

A la part central de la comarca trobareu diversos miradors amb cartells descriptius i interpretatius per entendre la riquesa de les formacions geològiques de la nostra comarca.

Més informació

Geoparc de la Terra Alta, un espai per comprendre, estimar i preservar la Terra. Us proposem un itinerari per observar el paisatge de la Terra Alta. Descarregueu el fulletó informatiu de Punts d’observació i interpretació geològica aquí.