• Localització: Parc Natural dels Ports
 • Municipis: Arnes – Beseit – Paüls
 • Distància: 103 km
 • Tipus: Circular
 • Dificultat: Alta
 • Durada: 5 etapes – 5 dies
 • Com arribar: El punt d’inici el centrarem a la població d’Arnes, al refugi Lo Corral d’Arnes, situat dins de la població i on pot arribar-se perfectament en cotxe particular o en transport públic.
  Per arribar en cotxe des de Reus agafarem la N-420 direcció Falset i continuarem cap a Móra la Nova i Móra d’Ebre. Seguint per la C-420 i sense deixar la carretera passarem pel centre de Corbera d’Ebre i arribarem a Gandesa. A uns dos-cents metres trobarem l’ajuntament i una cruïlla on trobarem l’indicador que ens dirigirà cap a Arnes. Arribarem a Bot, que el creuarem i continuarem direcció Horta de Sant Joan, Arribats a Horta, la creuarem i en arribar a la cruïlla agafarem la T-330 direcció Arnes. Molt a prop de la cruïlla hi ha una estació de servei.Per Arribar en cotxe des de Tortosa a la rotonda agafarem la C-42 fins arribar a Tortosa on creurem el riu Ebre pel pont Mil•lenari i a la següent rotonda ens dirigirem cap a la C-12 direcció Gandesa. Passarem per diverses rotondes abans de sortir de Tortosa. Ja a la C-12 i passat Xerta trobarem un cartell que ens indicarà el municipi de Prat de Comte. Agafarem aquesta carretera T-333, passarem per Prat de Comte i anirem direcció Arnes – Horta de Sant Joan. Sense deixar en cap moment la carretera, aquesta canviarà de nom i passarà a ser la T-330. Ens trobarem la cruïlla que ens portarà a Horta i que no hem d’agafar, continuarem recte. Passarem per davant d’una estació de servei i a pocs quilòmetres trobarem Arnes. També es pot arribar a la població d’Arnes en transport públic a través de la xarxa d’autobusos de la companyia HIFE, que surten des de Tortosa i connecten no només amb Arnes sinó també amb els altres municipis de la ruta.
 • Descripció: Des de lo corral d’Arnes anirem a buscar la pista que du als Estrets. Haurem de desviar-nos per una petita pista de terra (marques de PR i d’Estels) que al final es transforma en senda i ens porta fins els Estrets.Remuntem el congost, i a la sortida seguirem una senda a l’esquerra que ens durà fins a la pista de la Franqueta. La seguim fins a desviar-nos per la pista de les Roques de Benet.
  La remuntem fins el Coll de Blanco on agafarem una senda que ens baixarà fins el Barranc d’en Piquer. Seguirem per la senda i per les indicacions de “Pas Alternatiu” que ens duran fins a les runes dels Masos de Fandos i Capellà.
  Seguim pujant per arribar fins al Mas de les Crevetes de Lloà, i encara més amunt fins el Coll de la Gilaberta.
  Des d’aquí ens queda una bona baixada per arribar a Paüls, i al capdavall del poble a Ca les Barberes.
  Per fer el recorregut en sentit invers
  Pujarem al capdamunt del poble a buscar el cementiri seguint el GR-7 fins una cruïlla on haurem de deixar el GR que puja al Monsagre, i seguir cap el Coll de la Gilaberta, primer per pista passant per la Font del Morellà, i quant aquesta s’acaba per senda en forta pujada fins el Coll de la Gilaberta.
  Del coll baixarem fins les runes del Mas de les Crevetes de Lloà i cap a les runes dels masos de Fandos i Capellà. Des de aquí caldrà seguir les indicacions del “Pas Alternatiu”, baixant a la llera del barranc.
  Arribarem al Barranc de Piquer, normalment amb aigua, ja sota les Roques de Benet. Per bona senda pujarem a buscar el coll de la Terra, i per pista anirem baixant fins a trobar la pista asfaltada que provenint d’Horta du a la Franqueta.
  Seguirem aquesta pista cap a l’esquerra, pujarem fins el Coll de Blanco i en aquest punt i veurem a la nostra dreta un pivot indicador del Parc que ens farà agafar una sendera, que estalviant-nos un bon tram d’asfalt, ens durà fins la zona de Lliberós i els Estrets.Baixarem pel congost i a la sortida dels Estrets, abans de la pujada empedrada, seguirem per una senda paral•lela al riu, marcada com a PR. Aquesta senda aboca a una pista de terra que tot passant pel gual cimentat del riu va a sortir a un altra pista asfaltada que seguint-la cap a l’esquerra ens durà fins a Arnes i lo corral d’Arnes.

Track

Descarrega’t el track per poder fer el seguiment de la ruta.