La Fatarella

Emmurallada fins al segle XVIII el nucli antic es configurat per carrers estrets i sinuosos amb diferents porxos i arcades

La Fatarella

La diversitat i singularitat que rodeja el municipi de la Fatarella és fruit de l’entorn natural on està situada, muntanyes, barrancs i terres cultivades doten la població d’un caràcter i estampa únics i rics en possibilitats. Un tret característic de la zona es la construcció de pedra seca, típica del municipi pot ser vista en construccions bastides amb pedra calcària i que tenen la finalitat de protegir del mal temps, assecar fruita o guardar eines i que podeu veure per la població i els voltants.

Passejant pel municipi

Dins del poble trobem els porxos, construccions de l’època medieval que permeten viatjar en el temps mentre es passeja pels seus carrers estrets. Un element que no podeu deixar de visitar es l’Església parroquial de Sant Andreu amb interior renaixentista amb elements gòtics tardans a la volta, una façana principal d’estil barroc construïda el segle XVIII i amb un campanar d’estil neoclàssic que la fa una obra arquitectònica d’interès. La capella de la Mare de Déu de la misericòrdia es troba a la part alta del poble, en un cim des d’on es pot observar tota la comarca i que val al pena visitar. També es conserva a la part baixa del poble la font de Sant Joan, una construcció popular datada dels segles XVI-XVII i que antigament abastia a la població d’aigua.