L’abecedari de la llibertat

La guerra civil de 1936-1939 va portar Al  municipi de  Corbera d’Ebre el pitjor desastre de la seva història. Durant la batalla de l’Ebre, la ciutat va quedar a l’avançada del front republicà i tot el poble va quedar pràcticament derruït El pas dels anys ha contribuït a convertir les restes de l’antic municipi coneguts avui dia com Poble Vell, en un espai de memòria històrica

El 1995 diferents artistes van dur a terme la iniciativa de col·locar enmig de les cases ensorrades del Poble Vell les vint lletres de l’abecedari per tal de preservar la memòria per no oblidar aquells fets i actuar sobre les consciències perquè no es tornin a produir. Totes les lletres van ser pensades per al lloc on estan col·locades i volen potenciar un missatge de fraternitat enmig de la desolació de l’paisatge.

El fil conductor de l’obra és simple, però bàsic: per al progrés humà, les paraules han d’estar sempre per sobre de la força, i les lletres són la base de les paraules que han de servir per entendre i cooperar. Basant-se en aquesta idea, els artistes amb voluntat de treballar en comú per la pau i la justícia, van crear «L’Abecedari de la Llibertat» i avui les obres que el componen estan instal·lades al Poble Vell de Corbera d’Ebre. El 1997 diversos escriptors i poetes van posar la paraula a les lletres de l’abecedari, acompanyant les escultures.

El resultat de tot el conjunt S’anomena «L’Abecedari de la Llibertat – Missatge Escrit». Passejar pels antics carrers del Poble Vell i descobrir les lletres que formen l’abecedari constitueix una experiència única d’art, cultura i història que no us podeu perdre.

Més informació