L’Espant

L’Espant

Obra: L’Espant

Autor: Manuel Andreu

Material: Ferro

300 x 150 x 50 cm

Comentari sobre l’obra:

Antic camí de Gandesa a Bot, on durant una època era perillós de viatjar degut als bandolers.

Biografia:

Vaig veure el mar per primera vegada quan tenia tres anys. Els meus pares i jo veníem en el tren des de l’Aragó. Era l’any 1948.

Tota la meva vida he sigut autodidacte en el sentit de que els mestres no eren presents durant les classes, i jo tenia que espavilar-me per interpretar les seves lliçons, però eren els millors: Van Gogh, Cèzanne, Picasso, Galileu, Marie Curie, Richard Dawkins…

Vaig passar per la universitat, però aviat em vaig adonar que mai no podria ser un bon filòsof, ni trobar la resposta a perquè la fletxa del temps sempre va en la mateixa direcció.

També he escrit i il·lustrat alguns llibres: “Antes de que me olvide”, 24 horas”, ”El aprendiz de humano”, “Después del final”, i “La locura de la doctora Cohen”. M’han publicat: “Vida oculta de un exiliado” (Gregal) i “Barcelona. Poble Sec / Montjuïc” (Ajuntament de Barcelona).

He participat en les cinc primeres biennals d’art de CorberGuardara d’Ebre- Drets Humans. També he realitzat la lletra X a l’Abecedari de la Llibertat al Poble Vell de Corbera d’Ebre.

Camí de Bot a Gandesa: