Parc Natural dels Ports

Al parc natural dels ports, la vegetació és espessa i esplendorosa, amb fauna i natura en estat salvatge. Es tracta d’un paisatge tallat per l’acció de l’aigua i el vent, ja que és d’estructura calcària. Hi plou més que en altres zones de la comarca i la temperatura també és més fresca. Hi ha pi negre, alzines i arbres de grans dimensions, alguns amb nom propi i catalogats com a arbres monumentals (com ara Lo Parot, a Horta; el Pimpoll, prop del puig de Miralles; el pi Ramut, a Arnes, o el teix d’Engrilló, a Prat de Comte). L’accidentada orografia permet practicar tot tipus d’esports d’aventura, entre altres l’escalada, tant a les roques de Benet com a les moles del Don o a la roca dreta de les Valls o els Estrets.

Altres alternatives són el descens de barrancs i salts, com el de Sotorres o el de Ferrassó, o la possibilitat de banyar-se en aigües cristal·lines i de contemplar ramats de cabres hispàniques o de bous que pasturen.

Horta de Sant Joan, Arnes i Prat de Comte són els municipis que més superfície ocupen al parc. Al municipi de Prat de Comte i trobareu el Centre de visitants del Parc natural a la Terra Alta amb informació detallada de totes les possibilitats de visita als indrets més emblemàtics d’aquest macis muntanyós.

Més informació

Connectat al web de la Generalitat de parc naturals aquí