Representacions i recreacions

A la Terra Alta es duen a terme una sèrie de representacions i recreacions que giren al voltant de la història, la cultura i la religió.

La passió de Vilalba dels Arcs és una representació teatral dels últims dies de la vida de Jesús, es representa Dijous Sant, en sessió nocturna i Dissabte Sant per la tarda.

El mercat medieval de Batea té lloc el primer cap de setmana del mes de juliol, està organitzat per l’associació de dones la Templada i és un certamen que transporta el poble a l’Edat Mitjana, aprofitant l’escenari perfecte que són els porxos i els carrers del municipi creant un entorn idoni per l’ocasió.

La farsa de Gandesa és una representació teatral que es du a terme a Gandesa on es recrea la boda real entre Pere d’Aragó i d’ Anjou i Leonor de Castella i Portugal. Aquesta representació gira al voltant del matrimoni concertat per Jaume II el Just i Ferran IV de Castella, concertat secretament per unir els dos territoris i poder expulsar els musulmans de la península. La representació recrea la boda i la posterior fugida del nuvi que va trencar el pacte.

La Fatarella recrea al novembre els darrers combats de la Batalla de l’Ebre durant el rep`legament deles forces republicanes. És fa en el mateix espai on tingueren lloc aquests fets, la linea defensiva de la Fatarella.