Oleoturisme

El cultiu i producció de l’oli d’oliva és un de les principals activitats agrícoles de la comarca de la Terra Alta, amb una tradició i història centenària i amb una varietat gairebé única que produeix un oli amb sabor característic: l’empeltre. Les condicions climàtiques de la zona són especialment òptimes per al cultiu de l’olivera a causa de la convivència de diferents factors climàtics que així ho fan possible

A la Terra Alta hi trobareu un bon nombre d’activitats turístiques relacionades amb el mon de l’oli que us permetran conèixer aspectes rellevants de la cultura de l’oli i mostrar la tradició, història, producció i valor del producte. Entre tota l’oferta podem trobar activitats dedicades a la gastronomia, activitats de bellesa, història o entreteniment.

Les visites a finques i molins són una de les activitats més comunes i tradicionals, ja que en elles el visitant viatja des del camp fins a l’extracció de l’oli a l’almàssera. Trobareu experiències gastronòmiques en què es pot apreciar el valor del producte posat en cuina. Dins de la cuina tradicional una opció molt interessant és la “clotxa”, plat típic de la zona que posa en valor el gust de l’oli amb altres productes de la zona, una experiència inoblidable per a tots els sentits.

dAltres opcions sobresurten del comú i combinen la tradició amb la innovació, donant a l’oli un nou perfil a altres àmbits fora de la cuina com tallers de cosmètica natural amb oli d’oliva, cursos dedicats a elaborar preparats cosmètics on l’oli és el producte principal .

Finalment també hi ha activitats que remeten a la història, memòria i tradició, que fomenten el coneixement de les arrels del producte, la tradició de l’oli i la memòria històrica de la zona relacionades amb la Batalla de l’Ebre o amb els ibers, primers pobladors del territori.

Enllaços

Resize the map
13 Resultat(s)
Refine Search
Tipologia
Pobles
Loading

Descobreix la Terra Alta…

Passejada entre oliveres centenàries per descobrir pràctiques agroambientals amb el cultiu ecològic.…

Visitarem el molí d’oli, situat a una casa del s.XIII realitzarem un tast guiat dels olis mono varietals que elaborem…

Visita al molí d'oli, amb vistes al convent de Sant Salvador, farem unes pinzellades d'història local a través d'un tast guiat dels nostres olis…

Excursió en bicicleta per la Via Verda , seguida d'una visita al molí amb  tast guiat dels olis mono varietals…

Activitat pels amants de la tradició culinària. Començarem amb una cata d'olis…

Començarem amb una cata guiada per aprendre a valorar els diferents gustos dels olis monovarietals…

Una experiència per exercitar cos i ment que comença amb una marxa nòrdica…

Visita guiada per descobrir el cultiu tradicional de l'olivera, aprendre sobre la producció d'oli ecològic…

Començarem l'activitat al matí anant a recollir olives, després esmorzarem entre oliveres…

Seguint els pasos dels Íbers, gaudirem d'una ruta guiada de 3,5 km (dificultat baixa)…

Recorregut per les diferents zones de producció d'olives de taula per descobrir tots els seus secrets…

Visita per conèixer el projecte familiar de Mas Beturià. Podrem veure on s'envasa i guarda l'oli…